Semmelkladdkaka

 
 
Vad gör om man är jätte sugen på semlor men inte hinner göra egna?
Då kan man göra en semmelkladdkaka! 
 
Med en kopp kaffe passade den här kladdiga kakan med en härlig smak av vanilj, kardemumma och mandelmassa alldeles utmärkt istället för den traditionella semmelbullen. Men det är klart, jag föredrar nog den vanliga bullen, men av alla olika varianter på semlor just nu så hamnar den här kakan ändå högt upp på listan! 
 
Jag hade 2 delar vanligt strösocker och 1 del muscovadosocker för att jag älskar undertonen av kola. Men det går fint att bara använda vanligt strösocker också. 
 
Jag toppade min semmelkladdkaka med spritsad grädde just för att det ska vara grädde på en semla. Men jag kan tänka mig att en kula vaniljglass hade smakat mycket bra! 
 
 
Semmelkladdkaka 
Rund form på cirka 22 cm diametern

150 g smör 
100 g mandelmassa 
2 dl strösocker 
1 dl muscovadosocker 
2,5 dl vetemjöl 
1 msk vaniljsocker 
2 tsk kardemumma 
1 krm salt 
2 st ägg 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. 
Blanda socker, muscovadosocker, vetemjöl, vaniljsocker, salt och kardemumma i en bunke. 
Knäck i äggen och riv ner mandelmassan. Häll på det smälta smöret och rör om tills det blir en jämn smet. 
 
Smörj en form och häll i smeten. Grädda kakan mellan 10-15 minuter beronde på hur kladdig du vill ha den. Jag gräddade min i 12 minuter. 
 
Låt kakan stå och svalna en stund innan servering. Vispa sedan upp grädde med lite florsocker i och spritsa ut på kakan. 
 
Pudra över lite florsocker och njut av din turbosnabba semla! 
#1 - - bella:

Mums! ser jättegod ut

Svar: Tack så mycket!
Vem är matkrabat?