Jordnötspesto- och sparrissoldater doppade i 5-minuters ägg

Det finns väl ingen som kan överleva påsken utan ägg?? 
 
För det första, vem har hängt med på att vi ska fira påsk redan NÄSTA vecka?! Åh, inte jag åtminstone. Jag har tyckt att påsken infaller lite för tidigt i år. Jag har inte haft några vårkänslor och för mig så symboliserar påsken VÅR. 
 
Men idag har vädret visat sig på en bra sida och det var 10 grader ute. Det är så välkommet för mig. Jag längtar så mycket efter våren och varmare väder. Jag hoppas att Göteborg kan visa blå himmel nästan alla dagar nu. Kom igen, är det för mycket begärt liksom?! 
 
Men hörrni, det finns väl ingen som kan fira påsk utan ägg? Jag menar, okej om man inte gillar ägg men jag vet att nästan ALLA gillar påskägg med något gott i. Okejdå, ALLA älskar det! 
 
Jag älskar både påskägg och vanliga ägg. Men det är ingen nyhet. Jag kan få för mig att lägga både kokt och stekt ägg på det mesta maträtterna jag gör. Jag fullkomligt älskar det! 
 
Nu när påsken snart är här tycker jag att det är helt okej att gå bananas på ÄGG. Förutom att det är så jädrans gott så är det ett av mina favorit livsmedel gällande näring. Mycket bra proteiner och fett. OH YES! 
 
Det var med andra ord inte en dag försent för mig att göra egna brittiska soldater doppade i krämigt kokt ägg. Nepp, det var verkligen på tiden! Brittiska soldater är brödstavar som tydligen ska påminna om soldater på parad (enligt wikipedia...). Med andra ord skivas rostade brödskivor i stavar för att senare doppas i kokt ägg. 
 
Jag kände att jag inte enbart kunde göra en rostis och skära i stavar. Jag ville ha något mer än så. Mina soldater är en toast fylld med en jordnötspesto, riven ost, stekt sparris och prosciutto. Jajemän ni läste helt rätt. WOA WOA WOA. 
 
Jag klappar mig själv på axeln. För det här hörrni var en jädrans god toast. 
 
Peston är väldigt enkel att göra. Jag började med att rosta mina jordnötter i en torr stekpanna. Jordnötterna blandas sedan med grekisk yoghurt, olja och lite chili om man gillar hetta. Denna peston är så god för en jordnötsälskare som jag! Om ni har en annan nöt ni tycker bättre om så tycker jag att ni ska ta den istället. Det är upp till er såklart. 
 
Du bygger samman din toast genom att först stryka på ett lager av peston på en brödskiva. Sedan strör du över riven ost, stekt sparris och prosciutto. På med en brödskiva och rosta mackan i stekpannan tills brödet fått fin yta och osten smält. Toasten skärs i stavar och serveras tillsammans med kokt ägg. 
 
Jag är själv ägare av en äggkokbok och är väldigt nördig när det kommer till att tillaga ägg. Det finns nämligen hur många olika sätt som helst att göra detta på. Mitt bästa tips till det här receptet är mina 5-minuters ägg. 
 
Här är det viktigt för att få bästa resultat att först koka upp vattnet, sänka värmen och sedan försiktigt lägga ner äggen i det sjudande vattnet med hjälp av en sked. Efter 5 minuter spolar man äggen med kallt vatten så att kokningen inte fortsätter och gör ägget hårdare än vad vi vill. Om ni gör på detta sättet så lovar jag er ett alldeles perfekt krämigt ägg till dessa soldaterna!
 
Åh förresten, innan jag slutar babbla för idag så måste jag presentera en idé för er. Jag tänkte att vi nästa vecka kunde ha påskmeny tema här. Jag visar er hur min påskhelg kommer se ut i form av massor av goda recept som jag hoppas ni kommer gilla. Vad tror ni? Kan det vara något? 
 
Jordnötspesto- och sparrissoldater doppade i 5-minuters ägg 
2 portioner 
 
Jordnöt- och yoghurtpesto 
 
2 dl grovt hackade jordnötter 
3 msk grekisk yoghurt 
0,5 dl olja 
0,5 tsk chilipulver (valfritt) 
Salt & peppar 
 
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna i cirka 2 minuter eller tills de blivit gyllene. Häll upp dem i en skål och häll över oljan, chilipulver och krydda med salt och peppar. Låt det svalna litegrann innan du rör ner den grekiska yoghurten. 
 
5-minuters ägg 
 
2 ägg 
 
Mät upp vatten i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen så att vattnet sjuder och sänk ner äggen försiktigt med en sked. Låt de koka i 5 minuter. Häll sedan av vattnet och skölj äggen kalla med kall vatten. 
 
Jordnötspesto- och sparrissoldater 
 
4 tjocka skivor lantbröd 
2 dl riven ost 
9 stycken färska sparris (ungefär en halv bunt) 
4 skivor prosciutto 
2-4 msk jordnöt- och yoghurtpesto 
 
Dela sparrisen i mindre bitar och stek den mjuk i lite olja eller smör i en het stekpanna. Salta och peppra! 
Bred ut jordnötspesto på två skivor av bröden. Strö över cirka 1 dl riven ost ovanpå peston. Fördela sedan ut sparrisen ovanpå och sist prosciutto. Lägg de andra två brödskivorna ovanpå.
 
Värm upp en stekpanna med smör eller olja i. Stek bröden tills de fått fin färg och krispig yta och osten har smält.
Skär sedan brödet i cirka 2 cm tjocka längder.
 
SERVERA SÅ HÄR:
Skär av toppen på äggen. Doppa brödskivorna i ägget och NJUT!  
 
Brunchi'n like a boss! 
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

Svar: Tack Veronica :)
Alicia Hedlund

#2 - - Linn:

Blir så imponerad av alla dina recept! Dom är så annorlunda/nyskapande och ser alltid så sjukt goda ut!

Svar: Åh, TACK Linn! Jag blir så glad när jag läser det här :). Tack!
Alicia Hedlund