Majsdressad grönsallad med färsk basilika, prosciuttolindad melon & sesamrullade getostbollar

Kräver denna varma dagen något enkelt, snabbt men ändå gott och lyxigt? 
 
Då kan ni skriva upp ingredienserna till den här majsdressade grönsalladen med färsk basilika, prosciuttolindad melon och sesamrullade getostbollar med en gång tycker jag. 
 
Ser ni jordgubbarna och blåbären? Ah, jag bara älskar att ha bär i allt jag äter just nu. Det ger mig så mycket sommarkänslor och den söta smaken från bären förgyller alla rätter. Det gör mig både nöjd och glad! 
 
Jag har på senaste tiden varit så gnällig mot vädret. Idag har jag inget att gnälla över längre... Det enda jag kan komma på är att jag jobbade hela helgen när vädret var som finast. MEN, bara vetskapen om att solen lyser och värmer oss gör mig så glad. YES, YES, YES. Äntligen! 
 
Så idag kan jag med en gång börja prata om den här salladen istället för att rabbla på om dåligt väder. Skönt va?Hehe.  
 
Den här måltiden passar perfekt dessa varma dagar när vi vill ha något fräscht och lättare. Inte något som landar som en klump i magen. Fast det också är gott ibland...
 
Den här salladen är mycket enkel men speciell och det som gör den lite extra speciell är helt klart de små guldkornen jag lagt i den. 
 
Först och främst, prosciuttolindad melon. Den som kom på den idén att kombinera denna underbart goda skinka tillsammans med den söta melonen var ett geni. Det är bara så gott! 
 
Den här salladen har inte heller bara gröna blad som bas utan är också fylld med färsk basilika. Vilket gör hela salladen mycket mer intressant tycker jag. Den här salladen smakar faktiskt något och färsk basilika är en vinnare i många rätter. Eller hur? 
 
Den färska basilikan tillsammans med färska jordgubbar och blåbär är inte heller en dum idé mina vänner. Det är verkligen en bra kombo. 
 
Det gömmer sig faktiskt lite ost i den här salladen också. I form av sesamrullade getostbollar och de är så söta tycker jag. Istället för att bara skiva upp getosten och servera den i salladen beslöt jag mig för att göra något roligare med den. Det enda ni behöver göra för att få dem så här fina är att rulla getosten till små bollar och sedan rulla dem i sesamfrön. VOILA! 
 
Okej, okej. Så nu har vi alltså gröna blad, färsk basilika, prosciuttolindad melon, jordgubbar, blåbär och sesamrullade getostbollar. Vad behövs mer? 
 
Vi skulle kunna säga att vi var klara där men nej inte riktigt än. En sötsyrlig majsdressing ska slås över salladen bara för att göra det hela ännu bättre. För ja, den här dressingen är en high-five dressing. Åtminstone om man är lika förtjust i majs som jag är. Men det är ni väl? Det hoppas jag...
 
Dressingen är alltså gjord på majs, schalottenlök, vit balsamvinäger, flytande honung, salt, peppar och lite olja. Ni hör själva hur detta låter?! Fantastiskt jag vet. 
 
Så på ett kick har ni er en sallad som passar en varm dag alldeles utmärkt. Servera med ett gott bröd till och njut av den här på en picknick eller ute i trädgården ikväll. En bättre start på veckan än så är väl svårt att tänka sig? 
 
Majsdressad grönsallad med färsk basilika, prosciuttolindad melon & sesamrullade getostbollar 
4 portioner 
 
Majsdressing med honung 
 
0,5 dl olja 
2 dl majs 
1 msk finhackad schalottenlök 
2 msk vit balsamvinäger 
1 msk flytande honung 
Salt & peppar 
 
Fräs löken mjuk i en skvätt olja i en het stekpanna. Tillsätt därefter majsen och krydda med salt och peppar. Fräs majsen och löken tillsammans i cirka 1-2 minuter ta sedan bort stekpannan från värmen. Rör ner olja, vit balsamvinäger och honung. Låt stå en stund för att svalna. Smaka av med mer salt och peppar. Häll upp dressingen i en burk och förvara den i kylskåpet till servering.
 
Sesamrullade getostbollar
 
100 g getost
2-4 tsk sesamfrön, gärna både svarta och vita
 
Rulla getosten till små bollar i önskvärd storlek. Häll upp sesamfrön på en tallrik och rulla getosten där i. Förvara getostbollarna i kylskåpet fram till servering.
 
Grönsallad med färsk basilika och prosciuttolindad melon
 
1 kruka med grönsallad
1 kruka färsk basilika
1 liten cantaloupe melon eller 1/2 stor
2 dl färska blåbär
2 dl färska jordgubbar
9 skivor prosciutto
 
Skala melonen och skiva den i mindre bitar. Dela prosciutton på hälften så att du får ut 18 skivor totalt. Linda prosciutton runt melonskivorna.
 
Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg på ett fat tillsammans med hälften av basilikan. Häll 1-2 matskedar av majsdressingen ovanpå och massera in dressingen i sallad- och basilikabladen. Fördela sedan ut jordgubbar, blåbär, prosciuttolindad melon och sesamrullade getostbollar på fatet. Avsluta med att fördela ut resten av basilikan ovanpå. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera salladen tillsammans med majsdressingen och gärna ett gott bröd till. 
 
Vem kan säga att det är svårt att äta grönsaker när man kan äta dem så här?! 
#1 - - Cecilia:

Ser helt fantastiskt gott ut. Bara färgerna får det att vattnas i munnen. Sommar på en tallrik :-)

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir för dina fina ord! :)
Alicia Hedlund

#2 - - Veronica Wallgren:

Ser verkligen somrigt och fräscht ut :)

Svar: Tack så mycket Veronica! :)
Alicia Hedlund

#3 - - Jasmine:

En så väldigt färgstark sallad! Tack för att du inspirerar.
Kram

Svar: Tack så mycket Jasmine! Jag blir så glad att jag lyckas inspirera dig :)
Alicia Hedlund

#4 - - Tilda Barkselius:

Men gud så gott det ser ut!

Svar: Tack Tilda!
Alicia Hedlund

#5 - - Anonym:

Bra jobbat :-)

#6 - - Fröken:

Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! :-)

Svar: Tack så mycket :)
Alicia Hedlund

#7 - - Ajli Müller:

Det verkar ju underbart under de varmaste dagarna :D Jag har aldrig svårt att äta grönsaker... visste inte ens att det var en grej :P

Svar: Hehe, nä visst är det inte svårt? ;)
Alicia Hedlund

#8 - - Jessica:

Vilken underbart somrig sallad, blir själv väldigt inspirerad att göra något liknande! Tror aldrig jag har provat blåbär i sallad, men det låter så gott!

Svar: Vad roligt Jessica! Hoppas du vågar prova den här salladen, den är verkligen jätte god :)
Alicia Hedlund

#9 - - Lisa:

Åh, himmel så gott det ser ut :-)

Svar: Tack Lisa! :)
Alicia Hedlund

#10 - - Rebecka:

Åå vilka härliga färger i den där salladen!

Svar: Tack Rebecka! Jag tycker det är så viktigt med mycket färger i maten :)
Alicia Hedlund

#11 - - kerstin ehrenholm:

smarrigt vill ha sommar nu

Svar: Håller med dig Kerstin! Det vill jag också! :)
Alicia Hedlund

#12 - - Hanna Karlsson:

Det där ser ju helt otroligt gott ut!

Svar: Tack Hanna! :)
Alicia Hedlund

#13 - - Zaisha <3:

vilken färgglad sallad :) ser jättegod ut :)

Svar: Tack så jätte mycket!
Alicia Hedlund

#14 - - Kattis:

Vad gott det ser ut med alla vackra färger!:D

Svar: Tack så mycket :)
Alicia Hedlund

#15 - - Vilja Lingonren:

Åh det ser sjukt gott ut!

Svar: Tack så mycket!
Alicia Hedlund