Donutsandwich med glass & färska jordgubbar

Happy friday! Hur har ni det i sommarledigheten? 
 
Jag försöker njuta så mycket jag kan de stunderna jag är ledig. Denna veckan har jag för första gången på väldigt länge haft två dagar ledigt i sträck. Jag kan meddela er att det var underbart! 
 
Man behöver två dagar för att hinna återhämta sig tycker jag. Första dagen vilade jag mest. Jag har nog inte sovit så många timmar på länge. Men jag behövde det för jag var så trött. Min första lediga dag var jag ensam hemma men dagen därpå var Simon (min fina sambo) hemma också. Vi hade flera saker vi hade planerat som vi kunde tänka oss att göra på vår lediga dag tillsammans.  
 
Men. Vi slutade med att faktiskt göra så lite vi bara kunde. Att bara få ligga kvar i sängen tillsammans på morgonen är sådan lyx för mig. Vi har inte ätit frukost tillsammans sedan resan till London, vilket betyder veckor sen, så det var så skönt att bara få göra det. 
 
Vad gör ni nu under era lediga dagar? Eller jobbar ni precis som jag? 
 
Okej, okej. Men låt oss prata om denna efterrätten. Detta är knappast ett recept hörrni. Jag visar er mer hur ni ska göra för att få en så jädrans god efterrätt på NOLLTID. Jepp, det är sant. 
 
Så här är det. Jag har bott i Göteborg nu i 5 år men aldrig köpt en donut från Jafaris i Brunnsparken. Varenda gång jag går förbi det lilla huset och känner doften av donuts blir jag så oerhört sugen. Fråga mig inte varför jag inte tidigare har köpt mig någon.
 
WHAT? Alltså jag är så glad att jag äntligen tog mig i kragen och gjorde det för det var ta mig tusan en av de godaste donutsen jag ätit. Jag kom dit tidigt på förmiddagen och de var precis nygjorda när jag köpte dem. Jag fick skynda mig hem för att chokladen på dem började smälta. Men jag la in dem en stund i kylskåpet så att de stelnade till igen. 
 
Jag vill inte göra er besvikna på detta receptet men ibland orkar inte jag heller stå i köket hela dagen. Jag älskar förvisso min godispåse men det är något speciellt att få krypa ner i soffan med en efterrätt och en kopp kaffe. Jag bara älskar det. 
 
Så, jag delade donuten och la chokladglass och färska jordgubbar där i mellan. Det var allt som behövdes för att jag skulle bli så NÖJD!
 
Det jag vill visa med detta inlägget är att ni borde med en gång köpa hem nygräddade donuts och fylla dem med glass och färska jordgubbar. Jepp, bara gö'rt! 
 
Donutsandwich med glass & färska jordgubbar 
2 stycken 
 
2 nybakade donuts, delade på hälften 
0,5 liter glass i valfri smak 
2 dl jordgubbar, delade på hälften 
 
Ta fram glassen ur frysen. Låt den tina lite på köksbänken innan du skär i den. 
 
Dela under tiden jordgubbarna samt varje donut på hälften. Skär därefter ut två runda cirklar ur "glassblocket". Om du inte har tålamod till det kan du enbart skopa upp glassen. 
 
Fördela ut jordgubbarna på en av halvorna på varje donut. Toppa med glassen och lägg därefter på locket. 
 
ÄT!
 
Oh my gosh. Donuts + glass + jordgubbar = SANT. 
#1 - - a n n i k a:

Gott!