Getostkräm med persimonsalsa

Tänk att vi redan passerat tredje advent! 
 
Det är inte klokt vad tiden rusar förbi. Håller ni med mig? Nu har vi redan passerat tredje advent och vi kan börja räkna ner dagarna nu till julafton. 
 
Jag tycker det är så roligt att jag varje år blir som ett barn igen när december kommer. Jag pysslar, tittar på julkalendern och andra härliga julfilmer, bakar och lagar mat som aldrig förr, lyssnar på julmusik och njuter av min fina julgran som står i vardagsrummet och lyser upp mina dagar. 
 
Känner ni likadant? Jag är inte så förtjust i vinterhalvåret i Sverige men just december och all julkänsla vill jag aldrig ska ta slut! 
 
Eftersom vi är i december och jag just nu mest pysslar med just jultema även i köket så får ni de kommande veckorna stå ut med tips som nästan dem alla har med julen att göra. 
 
Jag vill ju såklart att ni också ska få inspiration till era julmingel eller varför inte till erat julbord? 
 
Just ett sådant recept delar jag med mig av idag. Som jag tycker passar till ostbrickan på julbordet eller på ett julmingel där det ska serveras något enkelt som man kan gå och plocka av. Som ett tilltugg om ni förstår vad jag menar. 
 
Den här getostkrämen med persimonsalsa vågar jag säga rakt ut att den är en höjdare. Jag hade nämligen med den till min bästa vän som ÄLSKAR getost och hon gav den tummen upp! OH YES. 
 
Den är verkligen helt ljuvlig och innehåller bara 3 ingredienser. Ni mixar samman smulad getost med turkisk yoghurt och honung. KLART! 
 
Jag älskar ju att leka med färger och nu på vintern äter jag väldigt mycket persimon och hade flera stycken av dem hemma. Så jag tänkte att den här vita ljuvliga krämen måste få ett färgglatt sällskap innan jag visar den för er. 
 
Så en persimonsalsa fick det bli! 
 
Jag kan inte direkt påstå att den är så svår den heller. Den innehåller nämligen bara 2 ingredienser. Persimon och färsk hackad basilika. 
 
Jag ville ge den en lite mer julig touch så jag strödde över lite apelsinzest när jag ändå var igång. Jag älskade smaken som det tillförde men det gör ni precis som ni vill om ni vill använda det också. 
 
Vad säger ni? Kan detta vara ett bra tilltugg eller som en del av ert julbord? Jag hoppas ni känner så! Ni får åtminstone stå ut med att det kommer levereras recept på löpande band nu som har med julen att göra. Men det är inget ni har emot va? :) 
 
Getostkräm med persimonsalsa 
räcker till 4 personer som tilltugg 
 
Getostkräm 
 
200 g getost 
0,5 dl turkisk yoghurt 
1 msk flytande honung 
En nypa salt 
 
Skär bort det vita skalet på getosten och smula ner den i en bunke. Häll ner yoghurt och honung och mixa sedan med en stavmixer tills det precis blivit slätt. Mixa inte mer än vad det behövs för då kan den lätt bli rinnig. 
 
Smaka av med en nypa salt. 
 
Persimonsalsa 
 
1-2 stycken persimon 
2 msk färsk hackad basilika 
 
Apelsinzest, valfritt
 
Skär persimonen i mindre bitar och blanda tillsammans med färsk basilika i en skål. Strö över apelsinzest om du använder. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera getostkrämen som ett tillbehör på en buffé, julbordet eller varför inte som förrätts tilltugg? Bre krämen på din favoritkex och toppa med persimonsalsa. 
 
Vackert och gott! Precis så det ska vara om ni frågar mig!