Söt julwrap med saffransmascarpone, hallon & rostade salta mandlar

Det här blandade sig som en fröjd i munnen! 
 
Jag vet inte hur det här receptet kom till mig men jag fick för mig att jag skulle blanda julens smaker i en wrap. Visst låter det inte fel? Exakt så flög tankarna runt i mitt huvud när jag spånade på idéer till en wrap i julens anda. Vips så kom den här rackaren till, hur bra som helst om ni frågar mig! 
 
Det här mina vänner är en wrap fylld med saffransmascarpone, hallon och salta mandlar. Ahh..allt klingar så fint i mina öron när jag säger det för mig själv. 
 
Det klingade som sagt också fint för smaklökarna när jag satte ett bett i den här. VÄRLDS! 
 
Först vart jag helt säker på att jag skulle baka mitt egna bröd men sen så kom tiden i mellan och jag insåg att om jag vill äta den här wrapen redan ikväll så kan jag inte vänta ut jästiden på degen...
 
Så det fick mig att tänka att precis så känner säkert många av er också. Jag vet ju att julbaket är i full gång hos många av er och det pysslas säkert för fullt i stugorna. Den här julwrapen är mer tänkt att göra och äta med en gång. Här ska det inte sparas eller frysas. Förstår ni min poäng? 
 
Ibland vill vi bara ha en snabb efterrätt som inte behöver lämna några spår efter sig mer än glada miner och nöjda magar. Eller hur? :) 
 
Så därför blev det helt enkelt så att jag köpte färdiga tortillabröd och pudrade rikligt över florsocker. TADA! Så nöjd är jag med den snabba lösningen. 
 
Fyllningarna rör ni sedan snabbt samman och ingen av dem kräver särskilt många ingredienser. Jag väljer att lägga min saffran i en skvätt rom i cirka 30 minuter för att smakerna ska gå ut ordentligt. Men det gör ni precis som ni vill såklart. Men det är helt klart mitt tips! 
 
Jag och Simon ställde fram en skål med hallonmoset, en med saffransmascarponen och en med hackade mandlar. Sedan slog vi oss ner i soffan och startade en film och fyllde våra wraps och mumsade i oss. Perfekt efterätt kom vi fram till båda två att vi tyckte detta var. MUMS!
 
Söt julwrap med saffransmascarpone, hallon & rostade salta mandlar
4 stycken 
 
Saffransmascarpone
 
0,5 g saffran + 1 msk rom (lägg saffranen i romen minst i 30 min, valfritt)  
250 g mascarpone 
1 msk florsocker 
1 tsk vaniljpulver 
 
Vispa samman alla ingredienserna. 
 
Hallon
 
2 dl frysta tinade hallon 
0,5 dl florsocker 
 
Mosa hallonen lite lätt och blanda med florsockret. 
 
Du behöver också: 
4 stycken tortillabröd, medium storlek 
Florsocker, att pudra över 
2 dl hackade rostade salta mandlar 
 
MONTERA SAMMAN OCH SERVERA SÅ HÄR: 
 
Lägg tortillabrödet på en tallrik. Pudra över rikligt med florsocker. Lägg hallonmoset i en sträng i mitten på brödet och lägg en klick av saffranskrämen bredvid. 
 
Toppa med mandlar och vik ihop wrapen. Knyt med ett snöre runt om för att den inte ska gå upp. Pudra över med florsocker. Servera! 
 
Det här går knappt att motstå! 
En kommentar

Kategorier: Efterrätter, Jul;
Taggar: Dessert, Hallon, Inlagd saffran, Jul, Mascarponeost, Rostade mandlar, Tortillabröd, Wrap

#1 - - Jonas Hedqvist:

Wow, ser supergott ut! Älskar rostade mandlar, så de passar nog grymt fint ihop med de där! :)

Svar: Tusen tack Jonas! Vad glad jag blir när du skriver här :) Det hela passade faktiskt mycket fint ihop!
Alicia Hedlund