Libapizza med hummus, stekt halloumi, avokado & granatäpple

Hur fin är inte den här libapizzan då? 
 
Jag blir sannerligen så glad när jag tittar på dessa bilderna. Detta receptet har legat gömt i ett litet fack i huvudet länge nu tycker jag. Det var sedan i somras när jag kollade upp vilka restauranger jag ville besöka när vi skulle till Köpenhamn som jag fick inspiration till denna.
 
Det var en libanesiskt restaurang som visade att det gick alldeles utmärkt att servera pizza gjort på libabröd. Vilken jädrans bra idé tänkte jag som ÄLSKAR libabröd. 
 
Brukar ni köpa hem det? 
 
Jag vet att man äter som allra bäst för kroppen när man varierar sig och jag vet också att jag gör vår värld en tjänst genom att några dagar i veckan inte äta kött. Jag som inte tycker det är svårt alls blev bara glad när jag bytte ut köttmiddagen mot en halloumimiddag. SÅ GOTT! 
 
Detta mina vänner är comfort food om ni frågar mig. Kräver inte alls mycket av er och ni kan dessutom förbereda er och bara montera samman denna god pizzan när ni kommer hem. 
 
Hur bra låter inte det? 
 
Det ni behöver förbereda som kräver lite av er tid är att göra en hummus. Jag som älskar hummus har flera olika varianter på recept här på bloggen. Jag länkade till två av dem och låter er bestämma själva vilken variant ni vill göra. 
 
När ni har gjort er hummus är det bara att bre ett tjockt lager av den ovanpå libabrödet. 
 
Ovanpå hummusen toppar ni med halloumi, avokado och granatäppelkärnor. Alltså SÅ GOTT! Det som är viktigt att tänka på är att ni steker halloumin precis innan servering. Halloumi är helt klart som godast när den är nystekt tycker jag och alldeles varm och mjuk. Den kan lätt bli lite seg annars tycker jag. 
 
Jag hoppas verkligen inte att det finns några av er där ute som inte köper granatäppel för att de är jobbiga att skala..
 
Min pappa stod bredvid mig i köket när han var här och hälsade på och studerade mig när jag gröpte ur mitt granatäpple. Då sa han så här: "jag köper sällan granatäppel för att de är så jobbiga att skala". 
 
Först och främst. DET ÄR VÄRT DET HÖRRNI! Smaken de tillför är himmelsk på alla sätt och vis om ni frågar mig. Jag brukar skala min i en skål fylld med vatten. Då svätter det mindre. 
 
Men för er som är som min pappa och inte orkar skala så finns det faktiskt att köpa färdig skalade i frysdisken. Så där ja! Nu har ni ingen ursäkt på att inte toppa denna goda libapizzan med granatäppel. Okej? 
 
Libapizza med hummus, stekt halloumi, avokado & granatäpple 
1 pizza 
 
1 libabröd 
1 avokado 
1 paket halloumi 
1 sats hummus, HÄR och HÄR finns recept 
1 dl granatäppelkärnor 
 
Skiva halloumin i 8 bitar. Stek den gyllene. 
 
Klipp libabrödet i 8 tårtbitar och bred ut hummus på varje bit. Skiva avokadon i 8 skivor. Lägg den nystekta halloumin ovanpå hummusen och toppa därefter med en avokadoskiva. Upprepa på varje tårtbit.
 
Strö till sist över granatäppelkärnor. 
 
Servera direkt. 
 
En slice till dig och resten till mig!