Ur arkivet: Saffransostkaka med keso, turkisk yoghurt & varma hjortron

Den här saffransostkakan gjord på keso passar perfekt denna tredje advent tycker jag! 
 
Varenda jul har vi i min familj som tradition att äta gotländsk saffranspannkaka på juldagen. Det passar perfekt när man har risgrynsgröt över och behöver lite omväxling mot det vanliga traditionella sättet att äta risgrynsgröt på. 
 
Förra julen kunde jag inte vänta på pappas utsökta saffranspannkaka och jag kände att jag ville göra en annan variant som var lite hälsosammare. Då kom den här saffransostkakan till och i år tänker jag göra den igen. 
 
Den är VÄRLDS hörrni! 
 
Vad ska ni göra idag på tredje advent? Ska ni dricka glögg och äta något ni bakat eller lagat? Jag hoppas åtminstone att ni myser ner er i soffan och njuter av tända ljus nu när det är som mörkast i Sverige. 
 
Men snart vänder det igen hörrni och vi går mot ljusare tider. Kanske att det lyckas komma lite snö innan julafton som lyser upp tillvaron lite. Tror ni det? Jag är tveksam, än så länge verkar det inte vilja komma någon snö till Göteborg verkar det som.. 
 
Hur som helst tycker jag att vi ska ta tillvara på alla dagar vi kan nu fram till julen. Först visst är den här tiden härlig när vi alla tar oss igenom dagarna mot jul? Vi handlar julklappar, bakar, lägger in sill, klär julgran, pysslar och myser i stugorna. Det är åtminstone vad jag hoppas ni gör och jag tycker definitivt ni ska lägga till att göra den här saffransostkakan på er lista redan idag! Okej?