Vegetarisk sojabönswrap med hummus & tahiniyoghurt

Idag är en väldigt speciell dag för mig! 
 
Det är nämligen min och Simons 10 års dag! YES, YES, YES! 
 
Måndagar är i vanliga fall långt ifrån min bästa dag under veckan men nu känns den helt OKEJ faktiskt. Ni ska veta att det finns så många rader jag skulle kunna skriva om Simon. Vi träffades när vi var 14 år och 10 år senare är han den personen jag älskar mest på denna jord. 
 
Vi har varit med om så mycket verkligen. När det började närma sig alla hjärtans dag i februari satte jag mig ner en kväll och skrev ner 100 saker jag älskade med Simon. Det blev en riktigt rolig lista om jag får säga det själv. 
 
När jag väl hade börjat med listan var det inga problem med att avsluta den. 100 punkter fick jag ihop och det påminde mig också om hur mycket den här personen betyder för mig. 
 
Här är vi förra året i Miami. Jag blir så glad när jag tittar på den här bilden!
 
Okej, okej. Nu ska jag inte prata mer om mig och Simon för jag har faktiskt ett riktigt gott recept att dela med mig av till er idag också! Vegowraps fyllda med sojabönsbiffar (visst blev färgen cool på dem??), hummus, grillad paprika, avokado, gurka och romansallad. Åh jag får inte glömma! De är också fyllda med den godaste tahiniyoghurten någonsin. Gillar ni tahini så kommer ni älska den här sötsyrliga yoghurten. Mums! 
 
Visserligen är sojabönsbiffen huvudkaraktären i den här rätten men jag tycker ändå att hummusen och tahiniyoghurten är dem som får rätten att glänsa. Utan dem hade wrapen blivit torr och tråkig om ni frågar mig. 
 
Om det är något jag har fått dille på så är det hummus. Jag älskar det så mycket! Jag äter det till maten, använder det som dipp eller pålägg. Det är hälsosamt och gott! YEAY! 
 
Det är dessutom så enkelt att göra det själv. Man mixar helt enkelt bara samman alla ingredienser i en mixer tills det uppstår en slät krämig massa. Klart! 
 
Tahiniyoghurten är yoghurt som jag blandat med tahini, honung och lite citronsaft. Tahini är lite speciell i smaken men om man är förtjust i sesamfrön så är tahinipastan fantastisk. Så gott! Om ni inte har provat tycker jag definitivt att det är dags. 
 
Sojabönorna brukar jag köpa från frysdisken. Jag tog fram bönorna 10 minuter innan jag mixade dem slätt tillsammans med vitlök, citronzest, salt och peppar. När bönorna fortfarande var halvt frysta blev de enkla att forma till små biffar. Det gjorde jag och sedan stekta jag på dem snabbt så att de fick en gyllene yta. Done! 
 
Så enkelt att göra en bönbiff. Krävdes i princip noll förberedelser och tid för att göra det. Sådant älskar jag. 
 
Den här rätten kan man äta lite som tacos tänker jag. Ni ställer med andra ord fram allting på bordet och låter var och en göra sin egna wrap. Så bra tycker jag! 
 
Jag använder mig av libabröd. Jag tycker det är ett fantastiskt bröd och det slår tortillabröden med hästlängder. Men om ni hellre vill använda tortillabröd så går det minst lika bra förstås. 
 
Ahh, nu ska jag försöka samla mig och ta mig igenom den här dagen på jobbet utan att längta ihjäl mig för mycket till Simon. Ni förstår, idag vill jag inte vara på jobbet när man bara kan tänka på S och att det faktiskt är vår 10 års dag idag. Jissus, det är inte klokt! 
 
Men nu kickar vi igång den här veckan tycker jag. Jag har nämligen också nedräkning till London. 3 DAGAR KVAR! Sen är dagen kommen då vi åker. YES! 
 
Vegetarisk sojabönswrap med hummus & tahiniyoghurt
4 stycken wraps med 2 sojabönbiffar i varje 
 
Sojabönsbiffar 
8 stycken små 
 
250 g sojabönor (jag använde frysta, som var halvt tinade) 
1 vitlöksklyfta 
Citronzest från 1 citron 
Salt & peppar 
 
Mixa samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma till 8 stycken mindre biffar. 
Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja i. Stek biffarna gyllene. 
 
Tahiniyoghurt 
 
2 dl grekisk yoghurt 
1 tsk flytande honung 
2 msk tahini 
Citronsaft från 1/2 citron 
 
Mät upp alla ingredienserna i en bunke. Vispa samman med hjälp av en elvisp tills det bildas en krämig sås. Om såsen är för tjock för din smak kan du enkelt späda den med lite vatten tills den får den konsistensen du vill ha. 
 
Hummus 
 
400 g kikärtor (kokta) 
1 vitlöksklyfta 
1 msk tahini 
1 msk citronsaft 
3-5 msk olja 
Salt & peppar 
 
Mixa samman alla ingredienserna tills det bildas en krämig röra. Beroende på hur krämig du vill ha din hummus kan du tillsätta mer olja tills du får den som du vill ha den. Alternativt att du tillsätter vatten men då blir den inte lika krämig. 
 
Du behöver också: 
Romansallad 
Skivad gurka 
Grillad paprika 
Avokado 
Libabröd eller annat tortilla/tunnbröd 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Gör din egen wrap genom att breda ut ett lager hummus på brödet. Snåla inte, desto mer desto krämigare och godare! 
 
Fyll sedan med salladsblad, gurka, paprika och avokado. Toppa med sojabönsbiff och klickar av tahiniyoghurten. Vik ihop och HUGG IN! 
 
Vågar ni prova dessa vääääldigt gröna biffarna?? Hehe..Det hoppas jag!
#1 - - ida:

så duktig du är!

Svar: Tack Ida! Vad glad jag blir :D
Alicia Hedlund

#2 - - Linnéa - The Hungry Gosling:

Det ser verkligen gott ut! :)

Svar: Tack Linnéa :) Det var verkligen super gott också!
Alicia Hedlund

#3 - - Pia:

Mums, ser helt otroligt gott ut! :)

Svar: Tack Pia!
Alicia Hedlund

#4 - - Eli:

Ser supergott ut och ni ser jättesöta ut!

Svar: Åh tack Eli :)
Alicia Hedlund

#5 - - Ellen:

ÅÅh wow vad fint och ser så gott ut!

Svar: Tack så mycket Ellen! :D
Alicia Hedlund

#6 - - Lorissa Lovebomb:

Vilken vacker färg det blev på dem. Jag gillar tahini och sesamfrön i allmänhet. YUMMIE!

Svar: Tack Julia! Det är roligt att äta färgglad mat tycker jag :) Ja det är så gott :)
Alicia Hedlund

#7 - - Emiza:

ser supergott ut

Svar: Tack så mycket :)
Alicia Hedlund

#8 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

vill ha

Svar: :D
Alicia Hedlund

#9 - - Fani:

Det lät och såg verkligen galet gott ut och så fina bilder! :) Aldrig testat att göra hummus men det måste jag göra någon dag. Älskart!

Svar: Vad glad jag blir att du tycker så Fani! Åh, men då måste du testa det. Jag fullkomligt älskar det :)
Alicia Hedlund

#10 - - Hanna Karlsson:

Det låter verkligen gott!

Svar: Tack Hanna! Det var super gott också :)
Alicia Hedlund

#11 - - Annsoh:

vad gott det ser ut!! :D

Svar: Tack så mycket :D
Alicia Hedlund

#12 - - meh.blo.gg:

Ser jättegott ut och jag fattar varför bilden gör dig glad, jättefin!

Svar: Åh, tack så mycket Madelein :)
Alicia Hedlund

#13 - - Anneli Johansson:

Ser riktigt smarrigt ut. Och grattis på 10 årsdagen :)

Svar: Tack så mycket fina du :)
Alicia Hedlund

#14 - - a n n i k a:

Mumsigt :D

Svar: :D
Alicia Hedlund

#15 - - www.enfashionistas.blogg.se:

bra blogg följer

#16 - - Julia:

Åhh, det här måste jag verkligen testa! Ser verkligen supergott ut! :D

Vad för sorts kamera använder du förresten? :) Superfina bilder!

Svar: Tack så mycket Julia, vad roligt! Hoppas du kommer gilla det :)
Jag använder en Canon Eos 60D.
Alicia Hedlund

#17 - - Sharon:

Åh det där så gott ut! Sån bra sommarmat känns det som!

Svar: Vad roligt att du tycker det! Jag känner exakt likadant :)
Alicia Hedlund

#18 - - Jenny:

Åh wow vad gott! Haha blir hungrig av bilderna!
Helt underbar blogg! :)

Svar: Hehe, tack så mycket Jenny :D
Alicia Hedlund