Laxbagels med basilika- och dillfärskost, snabbpicklade körsbärstomater, avokado & mache

Ni vet det där lilla extra som sätter guldkant på dagen? 
 
I fredags hade jag ett så stort leende på läpparna och världens skönaste känsla i kroppen. Åh vet ni? Det berodde inte alls på något som jag själv hade gjort utan på ren glädje som kom ifrån två tjejer jag bryr mig väldigt mycket om. 
 
Jag undrade senare på kvällen vad det var som egentligen hade fått mig på extra gott humör eftersom jag själv la märkte till att leendet hade fastnat i ansiktet på mig hela kvällen. Jag var bara så glad och tillfreds liksom. När jag funderade över det så förstod jag var det var som hade påverkat mig så positivt. 
 
Under förmiddagen i fredags mötte jag upp Linda för att gå en promenad med henne och Molly (min nya hundkompis jag har fått äran att ibland passa, yey!). Det var ett tag sedan vi sågs nu och jag längtade så efter en välbehövlig pratstund för att fylla på energiförrådet och lätta på hjärtat litegrann. Hur jag och Linda blev vänner är en annan otippad historia i sig. Men det får jag berätta en annan gång. 
 
Under promenaden så pratade vi bland annat om vilket gym jag och Simon ska byta till nu när våra kort går ut på Sats. Linda jobbar på Friskis och vi är sugna på att provträna där. Jag muttrade också över att alla de nya kvargsorterna (vattenmelon, vit choklad, hallon/lakrits..) från Lindahls hade varit slut i affären och jag som var så PEPP på att få testa dem. 
 
Men vet ni? Senare på eftermiddagen så kom hon för att lämna fribiljetter till oss så att vi kunde få provträna på Friskis och hon hade köpt en VATTENMELON KVARG. Jag menar what?! Hur fin vän har inte jag? Jag får nypa mig i armen helt enkelt. 
 
Strax därefter ringer min allra bästa vän C-lin. Hon hade varit och precis fått bekräftat att hon fått ett nytt jobb som dietist. Alltså jag förstår att ni inte fattar hur stor grej detta är men jobbet innebär att hon kan bo här och inte behöva pendla ner till Skåne som hon gör nu varje vecka för att jobba där nere. För ja, så är sanningen. Här uppe finns det så ont om dietistjobb och C-lin har nu veckopendlat i 15 månader mellan Skåne och Göteborg. Hon är en sådan kämpe den där kvinnan. 
 
Så när hon ringde och berättade att hon äntligen kommer kunna få jobba här uppe lossnade en sten från mitt hjärta. Hon är så värd detta och jag är så glad för hennes skull. Detta kommer också innebära mer tid för henne och mig nu när vi befinner oss i samma stad oftare. YES YES YES. 
 
Så ni förstår. Dessa två händelserna på en dag gjorde min dag rätt awesome. Vilket också inledde helgen väldigt fint. 
 
Något som också gör mig väldigt glad när jag tänker på det är att jag lyckats göra ännu ett recept med lax som Simon gav tummen upp till. Sist var det DEN HÄR jag lyckades bra med och nu delar det receptet tydligen plats med detta enligt honom. Jag bara ler när jag tänker på det. Det visste väl jag det att lax skulle gå hem om man serverade det rätt. 
 
Den här laxbageln med basilika- och dillfärskost, snabbpicklade körsbärstomater, avokado & mache är helt RÄTT mina vänner. Fräscht, enkelt och gott kan vi sammanfatta det!
 
Det som gör laxbiffen så jädrans god i det här receptet tycker jag är för att jag lät laxfiléerna mixas slätt utan några kryddor för att sedan lägga en kryddblandning med paprika, timjan, svartpeppar och salt ovanpå. Man steker dem så att de får en fin och krispig yta men är saftiga inuti. För bra för att vara sant faktiskt! GOTT är vad det är! 
 
Den här gången hade jag ingen möjlighet att förbereda flera saker innan utan jag gjorde allt efterhand. Därför ville jag hålla det ENKELT. 
 
Så jag köpte mig färdiga bagels från Bönor & Bagels som bara ligger ett kvarter från oss och så serverade jag laxbiffen på bageln med massa goda tillbehör. Som satt mer än bara pricken över i:et på det hela. 
 
Jag valde att snabb pickla körsbärstomaterna. Skillnaden är att jag inte kokade upp lagen utan blandade samman vinäger, honung, salt och peppar direkt och hällde ovanpå tomaterna. Lät dem stå i kylskåpet och gotta sig under tiden jag gjorde det andra. För sötsyrliga tomater tillsammans med laxbiffen och de andra tillbehören var VÄRLDS. MUMS! 
 
Sedan rörde jag samman färskost med färsk basilika, dill, citronsaft, flingsalt och svartpeppar. Bredde det ovanpå bageln, la laxbiffen ovanpå och toppade sedan med skivad avokado, picklade tomater och machesallad. 
 
Mache är min nya favorit bland bladsalladerna. Den är så mild och nötig i smaken och jag älskar den! Fin är den också tycker jag. 
 
Sedan var det bara på med locket så var det klart. Det krävdes inte mycket för att lyckas få till en riktigt god middag. Faktum är att jag är så nöjd över att jag lyckats komma på ytterligare ett recept till som en person som i vanliga fall inte avgudar lax tycker om. Vinst till mig, eller hur? 
 
Laxbagels med basilika- och dillfärskost, snabbpicklade körsbärstomater, avokado & mache
 
Snabb picklade körsbärstomater
 
10 stycken körbsbärstomater 
2,5 msk vitvinsvinäger 
1 msk flytande honung 
Salt och peppar 
 
Dela körsbärstomaterna i skivor. Blanda samman vitvinsvinäger, honung, salt och peppar i en bunke. Slå det över tomaterna. Ställ in dem i kylskåpet under tiden du förbereder resten. 
 
Basilika- och dillfärskost 
 
200 g cream cheese 
1 msk färsk hackad basilika 
0,5 dl färsk hackad dill 
1 msk citronsaft
Flingsalt + svartpeppar 
 
Vispa samman alla ingredienserna i en bunke med hjälp av en elvisp. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 
 
Laxburgare 
 
400 g lax 
 
0,5 tsk timjan 
1 msk paprikapulver 
2 krm svartpeppar 
1 tsk salt 
 
Mixa laxen slätt. 
Blanda kryddorna i en bunke. Forma laxen till 4 lika stora burgare. Strö hälften av kryddblandningen över laxbiffarna (spara andra hälften till andra sidan av burgaren).
 
Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja i. Lägg ner burgarna med kryddblandningen nedåt i pannan. Strö över andra hälften av kryddorna ovanpå burgarna. Stek dem tills de fått en krispig och fin yta och är klara. Ungefär 2-3 minuter på varje sida. 
 
Du behöver också: 
Machesallad 
Skivad avokado 
4 stycken bagels eller hamburgerbröd 
 
MONTERA DIN LAXBAGEL SÅ HÄR: 
 
Bred ut ett lager av basilika- och dillfärskosten på ena halvan av bageln. Lägg en laxburgare oavnpå tillföljt av några skivor avokado samt picklade körsbärstomater. Toppa med machesallad och lägg därefter på locket. Hugg in! 
 
Tips! Servera mer av de picklade tomaterna samt avokado och färskosten vid sidan av. 
 
Åh vet ni vem det var som åt upp de sista resterna dagen efter?? SIMON. YEY, det var inget dåligt betyg det ska ni veta!
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser galet gott ut!

Svar: Tack så mycket! :)
Alicia Hedlund

#2 - - cavegirlstuff.blogg.se:

Gu' va nice. Förstår att du hade värsta leendet på läpparna. Skitkul.
Dina laxbagels ser helt underbara ut

Svar: Tack! Ja det är så härligt att ha det :)
Alicia Hedlund

#3 - - Victoria:

Så himla gott, ska definitivt testa!

Svar: Vad roligt Victoria! Hoppas du kommer gilla det :)
Alicia Hedlund

#4 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

men mums

Svar: Hehe :)
Alicia Hedlund

#5 - - Pia:

MUMS, detta låter ju himmelskt gott!! :D

Svar: Tack Pia!! :)
Alicia Hedlund

#6 - - Hanna Karlsson:

Men vad roligt med så mycket positivt! Det där låter helt fantastiskt gott.

Svar: Ja det är det verkligen Hanna! Tack så mycket! :)
Alicia Hedlund

#7 - - Cornelia:

Mache är min favorit också, så god! Tänker alltid att den heter machetesallad haha, alltså som ett svärd. Jaja.. Vilken himla fin vän det låter som!

Dessa bagels ser magiskt goda ut! Och så fina dessutom!

Svar: Hehe, vad kul att du också tycker om mache! Jag kollade faktiskt på förpackningen jag har här hemma nu och där stavas det, mache. Men det kan säkert stavas som ett svärd också ;) Tack så mycket Cornelia! :)
Alicia Hedlund

#8 - - Hassko:

Ska spara ner det här receptet för framtiden! Låter jättegott! :)

Svar: Vad roligt! Hoppas du kommer gilla det :)
Alicia Hedlund

#9 - - ISA:

det där ser så himla gott ut! Vilken härlig mix av allt!

Svar: Smakerna passar väldigt bra tillsammans här :) Tack Isa!
Alicia Hedlund

#10 - - helenaforsmark.blogg.se:

åh va gott det ser ut :D

Svar: Tack så mycket! :)
Alicia Hedlund

#11 - - Inez:

Åh, så gott det ser ut! Älskar bagels!! :D

Svar: Åh, då kommer du säkerligen älska det här Inez! :)
Alicia Hedlund

#12 - - Cassandra Haraldsson:

Ser ju så himla gott ut! :D

Svar: Tack så otroligt mycket!
Alicia Hedlund

#13 - - Linn Strömberg:

Men åhhhh vad gott! <3

Svar: Tack Linn! :D
Alicia Hedlund

#14 - - Lina Härdin:

Mums!!

Svar: :)
Alicia Hedlund

#15 - - Tilda Barkselius:

Men gud så gott det där såg ut!

Svar: Tack Tilda! :)
Alicia Hedlund

#16 - - Emmelie:

Men åh vad gott!! :)

Svar: Tack så mycket!
Alicia Hedlund

#17 - - Robex Lundgren:

mums

#18 - - Amanda Forsman:

Men åh vad gott!

Svar: Tack Amanda! :)
Alicia Hedlund