Choklad- & marshmallowsfondue med kakstänger

Yes, äntligen är det fredag! 
 
Fredagsfeeling är det bästa som finns om ni frågar mig! Men vem kan inte se fram emot sista arbetsdagen på veckan? Helgen närmar sig och jag vet att klockan inte ringer 5.30 i morgon...ah jag LÄNGTAR efter en sovmorgon! Känner ni likadant? 
 
Idag ska jag dessutom klippa mig och ni ska bara veta hur pepp jag är inför detta. Jag älskar när någon pillar mig i håret och stunden hos frisören är så mycket mer än bara en klippning för mig. Jag njuter av ompysslingen. Det har tagit mig många år att hitta en riktigt bra frisör i Göteborg. Jag kände mig inte hemma någonstans i början men nu har jag äntligen hittat en salong som jag älskar. Den heter Tid och ligger på Magasinsgatan. Tips, tips! 
 
Okej, nog om mitt hår nu. Jag tror ni hellre vill veta mer om den här efterrätten?! 
 
Detta hörrni är ingen efterrätt att skoja bort. När jag kom på att jag skulle göra det här var jag först lite osäker på om det skulle bli bra. Men jag menar, vad kunde egentligen gå fel? Kakor som du doppar i en choklad- & marshmallowfondue..YES, YES, YES! 
 
Först var det chokladsåsen som kom till. Jag var ute efter att göra en chokladsås som passar perfekt till att doppa frukt eller annat i. Jag ville med andra ord att den skulle vara lite tjockare och krämigare i konsistensen. Efter lite funderingar och efterforskningar på nätet landade jag i denna skapelse. 
 
Det hela är mycket enkelt. Du värmer upp mjölk och smälter ner choklad där i. När det smält och allt är väl blandat rör du ner marshmallows. När de får smälta ner i chokladmjölken bildas den godaste och krämigaste chokladsåsen ni kan tänka er! 
 
Men hörrni. Jag kunde inte dela med mig av ett recept där jag doppar frukt i denna sås. Jag ville att det skulle vara roligare och GODARE än så. Förvisso kan det doppas frukt i den här också och ni kommer bli nöjda även då. MEN...
 
...ni kommer bli nöjdare om ni doppar kakstänger i chokladsåsen. Jepp, ni läste rätt. Visst ser det underbart gott ut på bilderna?! 
 
Jag bakade kakor precis som vanligt men istället för att göra dem runda gjorde jag dem i stänger. Jag tänkte att de skulle vara i en bra form om man ska doppa dem. 
 
Visserligen är inte dessa mina finaste kakor jag bakat genom tiderna men jag är ändå nöjd. Lite sneda kakstänger är bara charmigt, eller hur? 
 
Hur som helst är det gott. Det är så pass gott att jag var tvungen att dela med mig av detta receptet till er. Ah..jag är mer än nöjd med dessa.
 
Ni bara måste prova denna choklad- & marshmallowfondue med kakstänger..redan IKVÄLL om jag får bestämma! :) 
 
Choklad- & marshmallowsfondue med kakstänger 
4 personer 
 
Kakstänger 
 
95 g smör, rumstempererat 
2 dl farinsocker 
1 ägg 
2 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
1 tsk vaniljsocker 
 
Chokladknappar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Vispa samman smör med sockret. Vispa därefter ner ägget och se till att det blandas väl. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt till smeten och vispa samman.
 
Tryck ut kakdegen på en bakplåtsklädd plåt i en rektangulär bit. Tryck ner chokladknappar i långa rader i smeten. 
 
Ugnsbaka sedan i 15-20 minuter eller tills kakan är gyllene. 
 
Ta ut och skär med en gång i långa stänger och dela därefter de på hälften. Låt de svalna på plåten. 
 
Choklad- & marshmallows fondue 
 
1 dl mjölk 
100 g marshmallows 
100 g choklad 
 
Värm upp mjölken i en kastrull och ställ av den från plattan. Lägg ner chokladen i den värma mjölken och rör om tills den smält. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och lägg ner marshmallowsen. Rör om under tiden tills de smält ner helt i såsen. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera dina kakstänger med choklad- & marshmallow fondue. Doppa och NJUT! 
 
PS. Det var väldigt gott med vaniljglass till också :) 
 
Vem kan motstå det här? Inte jag åtminstone!
#1 - - Jenniey Love:

Ser otroligt gott ut=) kramiz<3

Svar: Tusen tack!! :)
Alicia Hedlund

#2 - - Bintu Malm Fraser:

Alltså jag är mållös... Ser ju så mumsigt ut. Som gravid är det där exakt vad jag behöver!

Svar: Hehe, vad härligt att höra! Tack! :)
Alicia Hedlund

#3 - - Aisha Muhammed Ali:

Måste testa receptet, ser så himla gott ut :)

Kan man byta ut marshmallows med någonting annat gott?

Svar: Just i det här receptet vet jag inte vad du skulle byta ut till då de gör hela såsen tycker jag :)
Alicia Hedlund