Mascarponebollar med digestivekex & kokos

Enkelt bjudfika var det här! 
 
Hur fungerar ni när det kommer gäster till er och ni vill bjuda dem på fika? Är ni dem som planerar i förväg och ser till att baka något riktigt festligt? 
 
Som ni vet med mig så älskar jag att baka och kan gärna ställa mig länge i köket och pyssla med ett bakverk. Häromdagen lyckades jag få till den saftigaste morotskakan jag någonsin gjort. Men då exprimenterade jag och frös in den och höll på. Jag ville ju se om jag kunde lyckas. Vilket jag också gjorde och därför hoppas jag att snart kunna visa det receptet för er. Jag gjorde dessutom den godaste frostingen utan smör i. Jepp, så den frostingen som i vanliga fall kan växa i munnen på mig på grund av för mycket smörsmak var nu istället helt perfekt. Men mer om det i ett annat inlägg! 
 
Idag ska jag visa er ett recept som går på bara några minuter och är enligt mig ett perfekt bjudfika när tiden inte räcker till. 
 
Man hade förvisso kunnat göra vanliga chokladbollar men jag är inte den personen som tycker det är roligt att alltid göra det "vanliga". Jag ville skapa en boll som inte var lika tung på smör och som jag ändå kunde presentera på ett nytt sätt inför mina gäster. 
 
För visst låter ändå mascarponebollar med digestivekex & kokos lite spännande? Ni undrar var detta är hoppas jag åtminstone..Hehe. 
 
Så här är det... 
 
Dessa bollarna är gjorda på fint krossade digestivekex, krämig mascarponeost och lite florsocker. Det är allt! När detta rörts samman rullar man dem till bollar med lätt fuktade händer. Annars riskerar man att ha mer smet på händerna..
 
Därefter rullar ni dem i kokos och ställer in dem i kylskåpet bara en kort stund för att låta de "sätta" sig lite. Sen är det bara till att servera. 
 
Jag serverade mina med färska hallon för att jag tyckte det var vackert och gott. Men det gör man precis som man vill såklart. Jag provade också att frysa dem vilket fungerade utmärkt. Så bra va? 
 
Detta turbofikat skulle kunna passa en lillelördag som denna. Eller hur? Det tycker jag! 
 
Mascarponebollar med digestivekex & kokos
12 stycken 
 
250 g mascarpone 
12 stycken digestivekex 
3 msk florsocker 
 
Kokosflingor 
Färska hallon, valfritt 
 
Börja med att krossa digestivekexen till ett fint smul. Därefter blandar du samman mascarponeosten, kexen och florsockret i en bunke. 
 
Rulla smeten till 12 stycken bollar och rulla dem i kokosflingor. Ställ in dem i kylskåpet för att "sätta" sig lite, i minst 30 minuter. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Ät direkt eller servera dem med färska hallon. 
 
"Pick me up" fika är precis vad vi behöver halvvägs in på veckan! Full fart mot helgen!