Philly cheesesteak på mitt vis

Jag har aldrig varit i Philadelphia...
 
...men jag hade såklart inte tackat nej om jag fick chansen att åka dit. Jag trillade över bilder på Philly cheesesteak för ett tag sedan och kunde sedan inte sluta tänka på dem. Det såg bara så gott ut och jag visste en här hemma (hej Simon) som skulle tycka om mig väldigt mycket om jag lagade det till honom. 
 
Men tillfälle gavs aldrig och jag kände mig osäker på vilket kött jag skulle handla. Jag visste att i Philadelphia använder de oftast tunt strimlad biff men det är sällan jag har det hemma. 
 
Så recepet blev aldrig av. Men så hade jag en bit fläsytterfilé över i kylskåpet häromdagen som jag inte visste vad jag skulle göra med. Då slog det mig att jag faktiskt kunde göra min egna variant på denna skapelse. Vilket visade sig bli godkänt av både mig och Simon! 
 
För er som inte vet vad en Philly cheesesteak är ska jag berätta för. Man kan säga att det är en smörgås/baguette som de fyllt med strimlat kött, grön paprika och smält ost. I vissa fall även champinjoner och lök. Jag kände att det inte kunde bli fel och köra på alla delar så i min blandning finner ni...
 
...tunt strimlat kött
...skivad gul lök
...champinjoner
...grön strimlad paprika 
 
Detta fräses i en stekpanna tillsammans med soja, worchestershiresås, vitlökspulver, salt och peppar. Jepp så enkelt är det hörrni! Detta är förvisso deras "snabb mat" så det är inte tänkt att det ska vara mer avancerat än så här. 
 
Jag använde Brooklyn hot dog buns för att jag tycker de är superb! Ni får givetvis använda det bröd ni föredrar bäst. 
 
Sätt på er ugn på grill. När köttet är klart fyller ni bröden rikligt med majonnäs (valfritt) och köttblandningen. Toppar detta sedan med skivad ost och låter bröden gå in i ugnen tills osten smält ner i köttet. 
 
KLART! Servera dem sedan med mer majonnäs och BBQ-sås om så önskas. Jag vet att de i Philadelphia lätt kan servera pommes till också. Varför inte liksom? 
 
Comfort food är vad detta är och som träffade åtminstone sambon rakt in i hjärtat, hehe..
 
Philly cheesesteak 
4-6 buns
 
500 g fläskfilé, tunt skivad 
1 gul lök, skivad 
100 g champinjoner, skivade 
1 grön paprika, skivad 
0,5 msk worchestershiresås 
0,5 msk soja
0,5 tsk vitlökspulver 
Salt & peppar 
 
Majonnäs 
Skivad ost 
 
Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll då ner champinjoner och paprika, krydda med salt och peppar. Fräs grönsakerna tills de fått en fin färg och mjuknat något. Lägg undan grönsakerna på en tallrik vid sidan om. 
 
Häll ner en ny skvätt olja till pannan och lägg ner det skivade köttet där i. Krydda med vitlökspulver. Fräs köttet tills det är brynt runt om i cirka 2-3 minuter. Häll därefter ner worchestershiresås och soja, rör om ordentligt. Rör tillsist ner grönsaksblandningen i köttet. 
 
Sätt ugnen på grill. 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Lägg majonnäs i botten på brödet. Fyll med köttblandningen och lägg skivad ost ovanpå. Sätt in dem i ugnen tills osten smält.
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Servera tillsammans med majonnäs, BBQ-sås och pommes om så önskas. 
 
Kött i bröd kan inte bli fel. Eller? ;)