Stora kokostoppar med vit choklad & hallon

Hur söta är inte dessa kokostopparna? 
 
Men som jag slet mitt hår när jag bakade dessa första gången...
 
Efter bara en liten tid i ugnen hade hälften av alla mina fina kokostoppar ramlat ihop i en liten hög på plåten. Besvikelsen var stor i det ögonblicket hörrni. Varför ville de inte hålla ihop?? 
 
Istället för att sura alldeles för länge gjorde jag en ny omgång kokostoppar och såg till att jag pressade samman smeten ordentligt. Så att de absolut inte skulle trilla i en hög på plåten denna gången. Det funkade faktiskt så vad lärde jag mig av detta? 
 
Mitt recept var inte helt fel..jag hade bara inte pressat samman mina kokostoppar ordentligt. Ah..det kändes så skönt när jag plockade ut hela kokostoppar från ugnen..YES!
 
Jag vet inte hur det är med er och julbak men för mig behöver inte allt smaka pepparkaka och saffran för att det ska räknas till julbaket. Jag vet ju också att säkert många av er inte är så förtjust i de smakerna heller. 
 
Så visst kan vi konstatera att det är helt okej att baka precis det man vill och ändå känna att det tillhör julstöket i köket? 
 
Dessa kokostopparna smakar inte pepparkaka eller saffran men de ser visserligen ut som söta snöbollstoppar..hehe åtminstone om man använder fantasin lite. 
 
Dessa kokostopparna är fyllda med Lindt´s vita chokladkulor och toppade med vit choklad och frystorkade hallon. Hur underbart låter inte detta? 
 
Det var underbart gott ska ni veta. Jag älskade den söta kokostoppen fylld med vit choklad och toppad med de frystorkade hallonen som bröt av med en liten syrlighet, vilket blev en perfekt kombination om ni frågar mig. 
 
Eftersom jag valde att använda Lindt´s chokladkulor så insåg jag ganska snabbt när jag stod och formade dessa att de var tvungna att bli lite större än vad jag hade tänkt mig för att den skulle hålla ihop och inte chokladen skulle rinna ut. 
 
Om ni vill göra mindre varianter rekommenderar jag er att använda mindre bitar av vit choklad eller dela kulorna i mindre bitar. Det väljer ni själva. 
 
Receptet behöver inte förklaras då det är så enkelt att röra samman att jag vet att varenda en av er klarar av det! 
 
Däremot måste jag än en gång säga att det är så viktigt att pressa samman smeten ordentligt eftersom de annars kan trilla sönder på plåten i ugnen. INTE BRA. Så pressa samman det ordentligt och tycker du smeten är för "torr" bör du tillsätta mer äggvita. Men jag lyckades fint sen på dessa propertionerna. 
 
Nu hörrni är det FREDAG och vi alla förtjänar att checka ut från vardagslivet och ta HELG! Jag är så redo, ni med?! 
 
Stora kokostoppar med vit choklad & hallon
6-8 stycken 
 
3 äggvitor 
1,5 dl socker 
1/4 tsk salt 
1 tsk vaniljsocker
8 dl kokosflingor 
6-8 stycken Lindt vita chokladkulor 
 
150 g vit choklad, smält 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Vispa med hjälp av en elvisp samman äggvitorna med socker, salt och vaniljsocker ordentligt. Häll därefter ner kokosflingorna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 10 minuter så att kokosflingorna dra åt sig all vätska. 
 
Klä en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och lägg ungefär 0,5 dl av kokossmeten i handen. Tryck ut den till en platta och lägg en chokladkula i mitten. Ta ytterligare ungefär 0,5 dl kokossmet och lägg ovanpå.
 
Fukta händerna ordentligt så att det blir lättarna att forma dem. Annars trillar de lätt isär och det är viktigt att man packar dem ordentligt annars trillar de också sönder i ugnen. 
 
Placera ut dem på bakplåtspappret och ugnsbaka de sedan i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna litegrann. Ta försiktigt med en stekpade till hjälp och lägg dem på ett fat. Ställ in dem i kylen och låt de svalna helt där. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Smält chokladen. Doppa varje kokostopp i chokladen och strö över cirka 1 tsk frystorkade hallon över. Hugg in direkt eller ställ in i kylskåpet om ni vill att chokladen ska stelna helt. 
 
Som sagt..hur söta är dem inte? Åh! 
#1 - - Helene:

Älskar kokostoppar!! *o* Ser jätte goda ut! :D

Svar: Vad roligt! Tack så mycket :)
Alicia Hedlund

#2 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott

Svar: Tack! :D
Alicia Hedlund