Yoghurtbrûlée med choklad

Jag älskar mina fredagsdesserter! 
 
Vilket jag hoppas ni också gör såklart! Jag tycker att det passar sig så bra att dela med sig av ett riktigt sött och smaskigt recept på fredagar. Håller ni inte med? Helgen är bara runt hörnet och man kan slappna av och ta sig tiden att göra sig en riktigt god dessert..Hoppas jag åtminstone att ni känner!
 
Idag hörrni kan ni inte skylla på tidsbristen för den här söta yoghurtbrûléen med choklad går så snabbt att göra. Den är dessutom inte alls lika mastig som så många andra desserter kan vara. 
 
Hur bra låter inte det? 
 
Idag känns allt bara så jädrans underbart. Mina föräldrar som jag inte träffats sen augusti kommer på besök. ÄNTLIGEN! Som jag längtar att få krama om dem igen. 
 
Jag känner mig faktiskt alldeles lycklig när jag tänker på all familjekärlek jag har fått/får just nu. Farmor var nämligen på besök förra helgen och att hon tog sig hit alldeles själv på egen hand vilket kändes stort för oss båda! Åh min fina farmor...tänk om vi hade bott närmare varandra och inte 30 mil ifrån...Det hade minst sagt varit underbart!
 
Men tur att telefonen finns så att vi kan pratas vid där istället. Jag och farmor utnyttjar detta till max och pratar flera timmar i veckan. Hon är min glädjespridare den damen. Älskar't! 
 
Jag får ju inte glömma visa er att den här veckan är jag "Veckans blogg" på Robbans bästa. Klicka HÄR för att komma till det inlägget. Jag tycker det är så härligt att Robban lyfter andra bloggare på hans hemsida. Mer bloggkärlek borde vi ge! :)
 
Men nu ska vi prata om den här brûléen hörrni! Jag ville göra en efterrätt som inte var alldeles för mastig, om ni förstår vad jag menar? Jag kan ju inte argumentera för att den här är hälsosam med tanke på chokladen och sockret på toppen men jag kan däremot säga att det här är ett lättare alternativ en den vanliga brûléen. 
 
Min brûlée är nämligen gjord på vaniljyoghurt. Till yoghurten har jag endast rört ner smält choklad och eftersom yoghurten har en sötma i sig behövdes det inte tillsättas mer socker tyckte jag. Men smaka gärna av den och se om ni tycker annorlunda. Kanske ni vill söta den mer? 
 
Jag nöjde mig hur som helst med sötman från yoghurten och ni behöver inte oroa er för det kommer ett sockerlager på toppen som man karamelliserar med hjälp av en brännare. Ah..detta är bara så gott hörrni! 
 
Jag kunde inte låta bli att blanda ner hackad choklad till yoghurten också. Jag tänkte att det kan ju inte vara fel om man möts av en len chokladyoghurt med lite chokladbitar i...jag hade inte fel heller om ni frågar mig. Det var minst sagt underbart! 
 
Så det som ni behöver göra efter att ha rört samman chokladen i yoghurten är att ställa in den i kylskåpet bara en liten stund så att den får sätta sig. Sedan precis innan servering lägger ni ett lager socker på toppen och bränner av. Jag toppade även med färska hallon. 
 
Jag fullkomligt älskar den söta, knäckiga toppen som möts av en len chokladyoghurt. Jepp, detta var sannerligen en höjdare som dessutom är så enkel att göra. Något till kvällens fredagsmys kanske? Jag hoppas det! 
 
Yoghurtbrûlée med choklad 
4 portioner 
 
7 dl vaniljyoghurt 
100 g choklad 
3-4 msk kakao (beroende på hur stark chokladsmak du vill ha) 
2 dl hackad choklad 
Strösocker till toppen 
 
Hallon, till servering (valfritt) 
 
Smält chokladen. Vispa samman yoghurt, smält choklad och kakao i en bunke. När allt är väl blandat vänd ner den hackade chokladen. 
 
Fördela ut yoghurten i 4 stycken glas. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter. 
 
Toppa innan servering med strösocker ovanpå och bränn av sockret med hjälp av en brännare. Välj själv hur tjockt lager du vill ha. Jag tog först ett lager av sockret och brände av och upprepade sedan det en gång till för att få ett tjockare lager. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Toppa varje glas med färska hallon och servera direkt! 
 
Klappar mig själv på axeln när jag kommer på sådana här ljuvliga desserter. Yes!