Smörstekta kantareller på rostad macka med picklade lingon

Har ni ätit några kantareller än?
 
Varje höst är det givet för mig att äta kantareller. Jag kan verkligen längta efter dem. Jag har dock inte funnit några själv i år men tur att det fanns färska fina kantareller på Kungstorget som jag kunde köpa med mig hem. 
 
Jag vet att jag brukar tjata om allt det goda man kan äta på höst/vinterhalvåret och förra året delade jag med mig av det bästa av alla världar så här års. Kantareller + pumpa. YES, YES. Klicka på länken och kika in mina härliga kantarell- och pumpabovetecrêpes med rostad vitlökskräm & picklad rödlök.
 
Så gott recept som ni bara inte får missa. Men dagens recept är inte fy skam det heller ska ni veta. Lite enklare och lite snabbare går detta, vilket passade mig perfekt när suget efter kantareller satte in! 
 
Efter att jag förra året kom på att kombinera picklad rödlök till pumpan och kantarellerna var jag inte sen att tänka i samma spår även detta året. Men vad skulle jag pickla? 
 
Jag var bara så sugen på att äta mina kantareller med lingon. Jag var definitivt inte sugen på lingonsylten. Nä, jag ville åt de färska fina lingonen i affären. Kantarellerna förtjänar ett fint sällskap på mackan tänkte jag. 
 
Så jag beslöt mig för att helt enkelt pickla lingonen. YES!
 
Vilket var en strålande idé! De sötsyrliga lingonen tillsammans med de smörstekta kantarellerna blev en väldigt bra kombo. Jag var mer än nöjd. 
 
Det som krävs från er sida här är att pickla lingonen några timmar innan mackan ska göras. Helt dagen innan om jag får vara petig. Men det fixar ni! 
 
Så ni kokar upp lagen med ättika, vatten, socker och lite salt. Låter det svalna litegrann och häller det sedan över lingonen. Förslut burken och ställ in den i kylskåpet. VOILA! Så gott tillbehör står och väntar på er i kylskåpet dagen efter. 
 
När mackan sedan ska göras. Låt säga ikväll efter en lång dag på jobbet och måltiden helst ska gå snabbt och göra men samtidigt smaka fantastiskt...ja då helt enkelt rostar ni ert goda surdegsbröd (om jag får bestämma valet av bröd) och smörsteker era kantareller. 
 
Sedan toppar ni mackan med kantarellerna och serverar tillsammans med era picklade lingon. AH...Så gott! 
 
Jag hoppas det finns fler kantarellälskare där ute. Kanske har ni plockat era egna och de bara väntar på att få användas? Låt oss göra denna rostade mackan med smörstekta kantareller och picklade lingon. Nu! 
 
Smörstekta kantareller på rostad macka med picklade lingon 
Kantarellerna räcker till 2-4 smörgåsar 
 
Picklade lingon 
 
2 dl lingon 
0,5 dl ättika 
1 dl socker 
1,5 dl vatten 
1 tsk salt 
 
Mät upp ättika, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt det koka upp. Ställ åt sidan och låt det svalna litegrann. Lägg lingonen i en burk. Häll ättikslagen ovanpå lingonen och ställ in i kylskåpet till servering. 
 
Smörstekta kantareller 
 
200 g kantareller 
1-2 msk smör 
Salt & peppar 
 
Smält smöret i en stekpanna. Stek kantarellerna tills vätskan gått ur och de fått en fin färg. Salta och peppra. 
 
Du behöver också: 
 
Rostade mackor 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Rosta brödet. Lägg de smörstekta kantarellerna ovanpå och toppa med picklade lingon. 
 
Det här är som en dröm för mina smaklökar. MUMS!