Stora sega karamellmaränger med nutella & maltesers

Jag har äntligen lyckats med maränger!
 
Ah jag är så lättad. Jag trodde inte att jag någonsin skulle lyckas göra helt perfekta maränger men jag hade FEL. Dessa blev sannerligen helt perfekta! 
 
Tänk er stora spröda maränger med ett segt inkråm och av en lätt smakton från karamell. Hemligheten till karamellen är muscovadosockret. Så inga andra konstigheter här inte. Bara ett annat socker med en annan smak. VÄRLDS. 
 
Jag har testat så många olika varianter att göra maräng på. Jag har vispat över vattenbad för att temperaturen ska stämma och jag har smält sockret i ugnen...ja jissus jag har provat olika metoder men det har inte blivit så värst bra alls. Det har visserligen blivit maränger men inte med den spröda ytan och den sega insidan. ÅH, precis så som jag vill ha dem. 
 
Den här gången tänkte jag att skitsamma jag gör på det enklaste sättet och ser om det funkar. Med andra ord så vispade jag äggvitorna i en bunke på låg hastighet i min KicthenAid och tillsätte därefter sockret lite i taget. Jag ökade hastigheten och vispade på som bara den tills det bildades ett styvt skum. KLART! 
 
Därefter spritsade jag sedan ut 6 stora maränger på en plåt och ugnsbakade dem i cirka 1,5 timme. Jag lät dem svalna helt innan jag förflyttade dem från pappret. 
 
Jag var, eller jag ÄR i extas när jag tänker på hur första tuggan av dessa var. Lycklig var bara förnamnet på vad jag kände. Hehe, jag vet, jag vet. Jag är crazy. Men jag kan bli lycklig för en sådan sak, så är det bara. Äntligen lyckades jag ju! 
 
Jag ville inte fota enbart marängerna så jag piffade till dem lite. OH YES..inte med vad som helst heller...
 
Nutella och Maltesers...alltså kan det bli bättre? Tror knappast det hörrni. Det som krävs från er sida att piffa upp dessa karamellmarängerna är med andra ord en stor klick nutella och krossade maltesers på toppen. Det är allt! 
 
Okejdå, jag serverade mina tillsammans med en stor skopa vaniljglass också. Det var liksom pricken över i:et som man säger. 
 
Jag vill veta om ni lyckas med dessa marängerna också om ni provar göra dem hemma. Detta kanske är ett vinnande recept på maränger?! Eller vad har ni för erfarenheter? 
 
Baka maränger med er! 
 
Stora sega karamellmaränger med nutella & maltesers 
6 stycken 
 
Karamellmaränger 
 
4 äggvitor 
1,5 dl strösocker 
1 dl mörk muscovadosocker 
 
Sätt ugnen på 125 grader. 
 
Häll äggvitorna i en bunke och vispa på låg hastighet i cirka 2 minuter. Tillsätt därefter lite av de båda sockersorterna under vispning. Öka hastigheten lite mer under tiden. Vispa sedan tills det bildats en styvt skum. Jag vispade sammanlagt i cirka 7-10 minuter. 
 
Spritsa eller klicka därefter ut 6 stycken stora maränger på en bakplåtskläddplåt. 
 
Ugnsbaka marängerna tills de lossnar från pappret, i cirka 1,5 timme. Ta ut och låt svalna helt. 
 
Topping 
 
Nutella 
Maltezers 
Kakao 
Glass, till servering 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Toppa varje maräng med en stor klick nutella och delade maltezers. Pudra över lite kakao. Servera marängerna med vaniljglass eller ät dem som de är. 
 
Detta är helt klart en efterrätt värld att testa!