Chokladfudgebrownie i våffelstrut

Detta hörrni är det bästa av alla världar! 
 
Detta är faktiskt inte första gången jag delar med mig av detta receptet. Jag gjorde nämligen ett så jädrans härligt recept i augusti 2015 där jag bakade en brownie i en våffelstrut. 
 
Sedan dess har jag inte fått nog och jag njuter varenda gång jag får sätta tänderna i en sådan här. Eftersom detta är ett recept jag inte kan glömma eller få nog av, ville jag helt enkelt visa det igen. Jag tänkte att det inte skulle skada alls. Mer uppmärksamma er på att faktiskt baka brownies i våffelstrutar. 
 
För det är helt enkelt det bästa sättet att äta glass i våffelstrut på. <--SANT! 
 
Det hela är mycket enkelt.
 
Ni rör snabbt samman en browniesmet. Under tiden ni gör det rör ni också samman en chokladfudgesås för det är nämligen väldigt viktigt att lägga den fudgesåsen i botten på varje våffelstrut. För ni förstår vad som händer med en när man närmar sig de sista tuggorna av den här browniefyllda våffelstruten och man möts av en härlig chokladfudgesås..YESS! 
 
Om ni kikar in på mitt äldre inlägg --> HÄR, så kan ni se hur jag fick våffelstrutarna att stå upp i ugnen. De bakas av snabbt för att skapa en saftig brownie och sedan låter man dem stelna i frysen. Eller så förvaras dem där tills det är dags att ätas. Perfekt att bara ta fram glassen och våffelstrutarna. 
 
Sen är det bara att hugga in..och ni kommer inte ångra er! Det lovar jag! 
 
Chokladfudgebrownie i våffelstrut
7 stycken 
 
Chokladfudge
 
2 msk kakao 
2,5 msk farinsocker 
1 msk sirap 
0,75 dl vispgrädde 
40 g choklad
1 msk smör 
1 tsk vaniljpulver 
1 nypa salt 
 
Blanda kakao, farinsocker, sirap, grädde och chokladen i en kastrull. Smält ner och sjud på svag värme under omrörning i cirka 5 minuter. Ta bort från plattan och rör ner smör och vaniljpulver. Blanda ordentligt. Häll ner ungefär 1 tsk fudgesås i varje våffelstrut. Ställ resten åt sidan så länge. 
 
Brownie i våffelstrut 
 
7 stycken våffelstrutar 
50 g smör 
30 g choklad 
1 dl socker 
1 tsk vaniljpulver 
1 ägg 
0,5 dl kakao 
0,5 dl mjöl 
1 nypa salt 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Smält chokladen och smöret i en kastrull. Blanda därefter ner socker i kastrullen och vispa med en ballongvisp tills det gått ihop ordentligt. Kläck ner ett ägg och häll ner 1 tsk vaniljpulver och vispa igen tills slätt. Sikta sedan ner kakao, mjöl och salt i blandningen. 
 
Vispa eller vänd ner ingredienserna tills det precis går ihop till en smet, om du blandar för mycket kommer smeten att tjockna mera och bli svårare att hantera. 
 
Fyll nu strutarna med 3/4 av browniesmeten. Ställ in muffinsplåten med strutarna i 10 minuter i ugnen eller tills du ser att brownien precis stelnat på toppen. Överbaka INTE.
 
Låt de svalna litegrann innan du serverar dem. Kan fördelaktigen förvaras i frysen fram tills servering. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Skopa upp din favorit glass på toppen av våffelstruten och HUGG IN!
 
Det här kan man inte tacka nej till!