Ravioli i krämig tomatsås med hyvlad parmesan & krossade valnötter

Det kan inte gå fel med färsk pasta! 
 
Håller ni med mig? Jag tycker alltid att det är ett säkert kort att bjuda på färsk pasta när man ska ha gäster. Speciellt om den är fylld med något smaskigt. De flesta tycker om det och med bara några enkla tillbehör så är middagen redo. 
 
Så bra om ni frågar mig. 
 
Ah..jag upptäckte precis Paolos goda fyllda pasta med getost, prosciutto och honung. Jag menar hur gott låter inte det? Det var precis lika gott som det låter. Det kan jag lova er! 
 
Som vanligt med mig kom jag hem med två paket pasta men hade ingen aning om vad jag skulle servera med det. Eftersom det var längesedan jag delade med mig av ett sådant här recept så tänkte jag att det vore kanske något ni var nyfikna på? 
 
För detta mina vänner är sannerligen en enkel men lyxig middag i ett. Perfektion om ni frågar mig. 
 
Jag kanske ska förtydliga det hela för er. På tallriken ser ni en himmelskt god tomatsås som är toppad med färsk pasta, hyvlad parmesan, basilika, gröna blad och valnötter. Enkelt är bara förnamnet men eftersom detta var så gott var det helt klart värt att delas med till er. 
 
Det ni behöver anstränga er med är att låta er tomatsås sjuda en stund på spisen. Desto längre desto bättre tycker jag. Jag lät min sjuda i 30 minuter och smakerna blev sannerligen bara bättre minut efter minut. 
 
I min tomatsås har jag rött vin, färsk basilika, grädde och parmesan. Dessa ingredienserna vill jag alltid ha i min tomatsås för jag tycker helt enkelt att det blir så mycket godare då. Vinet ger en mustig tomatsås men grädden gör den lite lenare och krämigare. Parmesan ger fyllighet och basilikan passar bara så jädrans bra in tycker jag. 
 
Ibland kan jag få tillsätta lite honung för att stabilisera upp syran i såsen. Det beror helt på vilket vin jag har valt. Smaka er fram och tillsätt mer av det som ni tycker behövs för att få en perfekt tomatsås. 
 
Hur som helst är detta receptet värt att göras. Gör en god tomatsås, toppa den med en fylld pasta ni tycker låter god och se till att dekorera med krossade valnötter och hyvlad parmesan. Så gott hörrni! 
 
Ravioli i krämig tomatsås med hyvlad parmesan & krossade valnötter 
4 portioner 
 
Tomatsås 
 
Olja att steka i 
1 liten gul lök, finhackad 
4 vitlöksklyftor, pressade 
1 dl rött vin 
2 dl grädde 
0,5 dl färsk basilika, hackad 
0,5 dl riven parmesan 
Salt & peppar 
Ev. Flytande honung (för att stabilisera upp syrligheten) 
 
Hetta upp olja i en kastrull. Häll ner lök och vitlök och fräs det tillsammans tills löken mjuknat. Häll ner plommontomaterna. Jag brukar krossa tomaterna lätt med handen över kastrullen men se annars till att ta sönder de stora tomaterna med baksidan av sleven i grytan. Häll även ner rött vin och grädde. Krydda med lite salt och peppar. 
 
Låt såsen sjuda i 30 minuter. Desto längre den får sjuda på spisen ju mer härlig smak får den. Såsen ska tjockna något. 
 
Efter såsen sjudit en stund, rör ner färsk basilika och riven parmesan. Smaka sedan av med honung om såsen är för syrlig och mer salt och peppar om det behövs. 
 
Du behöver också: 
500 g färsk ravioli, jag använde Paolos fyllda pasta med getost, prosciutto och honung
1 dl krossade valnötter 
Hyvlad eller riven parmesan
Färsk basilika 
Gröna blad 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
När såsen kokat klart är det dags att tillaga pastan. Lägg ner pastan i tomatsåsen och låt den sjuda där i cirka 5 minuter eller tills den mjuknat. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela upp pastan med tomatsås på tallrikar. Dekorera med gröna blad, färsk basilika och krossade valnötter. Strö tillsist över rikligt med hyvlad parmesan. Servera direkt! 
 
Kvällens middag planerad?