Stekt entrecôte med ruccola- och solrosfröpesto, burrata & tryffelhonung

Kan inte bestämma mig för vad som var bäst på den här tallriken...
 
Vad ska jag börja? Detta är en sådan måltid som jag inte alls hade planerat att dela med mig av till er. Jag menar..är detta verkligen ett recept jag kan lägga ut tänkte jag? Ser det mest ut som massa konstiga tillbehör på en tallrik? Ah..frågorna var många, men jag rådfrågade min käre hjärtevän som efter han smakat på detta konstaterade att jag definitivt skulle dela med mig. Så jag beslöt mig helt enkelt för att göra det.
 
Stjärnorna på tallriken är helt klart min hemmagjorda pesto samt den krämiga burratan med tryffelhonung. Hör ni hur det låter? Ljuvligt hoppas jag ni tycker! 
 
Okej för att få er att förstå varför detta är så ljuvligt som jag säger att det är kan jag börja med att förklara hur god peston var. 
 
Jag har gjort hemmagjord pesto tidigare men aldrig på detta viset. Jag hade en hel burk med solroskärnor som jag kände jag ville använda till något. Tillsammans med färsk basilika, ruccola, vitlök, parmesan och olja lyckades det bli en riktigt höjdare. 
 
Och vet ni? Den blev bara bättre dagen efter den hade fått gotta till sig i kylskåpet. Underbart! Den här peston tillsammans med en nystekt entrecôte var så gott hörrni! 
 
Jag hoppas ingen av er har missat att äta burrata? För då blir jag minst sagt besviken...Men för er som ändå har lyckats missa det ska jag uppdatera er. Det är en helt fantastisk ost där en mozzarella är fylld med en gräddig fyllning. Så när man skär i denna skapelse rinner den krämiga röran ut...alltså..det är FANTASTISKT GOTT! 
 
Jag gillar att gå till ostbutikerna och köpa en riktig fin hemmagjord burrata men för er som inte har den möjligheten kan jag ändå medge att Zetas Burrata också är riktigt god. Jag hoppas att den finns i just er affär! 
 
För att göra osten bara ännu bättre var jag tvungen att kombinera den tillsammans med något, som fulländade tallriken med köttet och peston. 
 
Jag blandade enkelt samman tryffelolja och honung. Ringlade detta ovanpå burratan och där SATT DEN! Jag hoppas jag inte behöver säga mer för att övertala er om att prova denna kombination av smaker. Det är himmelskt helt enkelt. Som ni bara inte kan missa. Så är det bara!
 
Stekt entrecôte med ruccola- och solrosfröpesto, burrata & tryffelhonung 
4 portioner 
 
Tryffelhonung 
 
0,5 dl flytande honung 
2 tsk tryffelolja 
 
Blanda samman i en skål. 
 
Solroskärnor- och ruccolapesto 
 
0,5 kruka färsk basilika 
2 dl ruccola 
1 vitlöksklyfta 
1 dl solroskärnor 
1 dl riven parmesan 
1 dl olja 
 
Salt & peppar 
 
Mixa samman alla ingredienserna. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt mer olja om du önskar lösare konsistens. 
 
Entrecôte
 
4 bitar entrecôte 
Salt & peppar 
Ancho chili, valfritt 
 
Krydda köttet med salt och peppar. Jag hade en nypa ancho chili på varje för lite hetta. Stek köttet precis så som du vill ha det. 
 
Du behöver också: 
2-4 stycken burrata (beroende på om ni vill ha en varsin)
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela ut köttet på fyra olika tallrikar. Lägg en burrata vid sidan om och häll tryffelhonung ovanpå. Klicka ut pesto ovanpå köttet. 
 
Serveras fördelaktigen med ett gott bröd och en grönsallad. 
 
Åh denna ost..skulle kunna äta minst en om dagen utan att tröttna! 
#1 - - Evelina:

Åh vilka fina bilder, det ser såå gott ut!

Svar: Tack Evelina, vad glad jag blir! :D
Alicia Hedlund

#2 - - Oliwia:

Ser helt magiskt gott ut :D

Svar: Tusen tack Oliwia! :)
Alicia Hedlund