Souvlaki med grönsallad, hummus, grillad paprika, fetaost & pitachips

Vi äter med ögonen, eller hur?
 
För mig är det så viktig att maten jag serverar ser aptitlig ut. Visserligen kan det ibland också gå i överstyr för mig då jag planerar vissa garnityr efter hur jag vill fotografera maträtten. Jag antar att ni inte håller på så hemma hos er?
Den här skålen fyllde jag med allt jag älskar och färgerna gjorde mig så glad. Precis vad jag behövde nu när vintern kom tillbaka till Göteborg..tyvärr...Jag vill ha vår!
 
Längtar ni också efter våren?
 
När jag skapade denna skålen med alla läckerheter i tänkte jag på det grekiska köket. Jag ville så gärna göra en ny variant av souvlaki och dessförinnan har jag fyllt pitabröd med köttet men nu ville jag lägga det i en skål.
 
Men pitabrödet hängde med in i det här receptet ändå..hehe jag kunde inte låta bli helt enkelt! Denna gången gjorde jag små pitachips. Med andra ord, jag ugnsrostade pitabrödet till gyllene så att de fick en varm insida och krispig yta. Mums!
 
Bara för att ni ska hänga med på vad som händer i den här skålen tänkte jag skriva ner vad jag lagt där i...
...grönsallad
...grillad paprika
...hummus
...souvlaki
...fetaost
...picklad rödlök
...körsbärstomater
...gurka
...pitachips
 
Om ni vill att måltiden ska mätta ännu mer kan det inte vara dumt att servera den med ris eller hemmagjorda pommes. Vad tror ni om det? Jag vet att det skulle vara underbart!
 
Vad säger ni? Lyckades jag få era ögon att bli sugna på det här? Det hoppas jag!
 
Souvlaki med grönsallad, hummus, grillad paprika, fetaost & pitachips
4 portioner 
 
Souvlaki
 
500 g nötkött, alt kyckling eller fläskkött 
0,5 dl citronsaft 
0,5 dl olja 
2 msk balsamvinäger 
1 msk paprikapulver 
1 msk torkad oregano 
2 pressade vitlöksklyftor 
1 tsk salt 
1 tsk svartpeppar 
 
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Putsa köttet och skär det i mindre bitar eller skivor. Lägg köttet i marinaden och ställ in påsen i kylskåpet. Låt köttet marineas i minst 1 timme eller över natten. 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Hetta upp en stekpanna och lyft upp köttet från marinaden. Bryn köttet runt om och lägg det i en ugnsform. Häll över marinaden som är kvar i påsen. Ställ in köttet i ugnen och låt det gå klart. Tiden beror på vilken köttbit du valt och hur rosa eller genomstekt du vill ha det. 
 
Du behöver också: 
 
1 påse blandad grönsallad, ca 125 g 
Skivad gurka
Fetaost, smulad 
Körsbärstomater, skivade 
1-2 stycken, grillad paprika
Pitabröd, delade i mindre trekanter 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Fördela ut grönsalladen i botten på skålarna. Toppa sedan med skivat kött, smulad fetaost, gurka, tomater, rödlök och grillad paprika. Avsluta med att lägga en klick hummus ovanpå. 
 
Servera med pitachips. 
 
Ge mig vår och värmare väder nu! ...och den här skåle