Lättrimmad torsk med getostkräm & balsamicorostade rödbetor

Lyxig fiskrätt på en måndag, YESS!
 
När jag väl började komma in i att rimma min torsk och insåg hur fantastiskt god den blev utan någon ansträngning, hade jag svårt för att sluta. Jag vill inte heller sluta för detta är ett vinnande koncept.
 
När man rimmar betyder det att man lägger fisken i vatten blandat med salt. Där får den ligga, i detta fallet, ytterst en liten stund innan man plockar ur fisken från vattnet och lägger på en bakplåtsklädd plåt. 
 
Därefter kryddar jag endast med lite svartpeppar och låter fisken ugnsbakas på 200 grader tills den blir precis klar. Jag älskar när köttet är så mört att det bara trillar samman när man tar gaffeln i den. Ahh..precis så är det här. 
 
Förutom att jag ville dela med mig av ett grymt sätt att tillaga torsk på kunde jag såklart inte låta bli att skapa ett gott tillbehör att servera den med också. 
 
Det här är sann Alicia mat kan jag meddela er. 
 
Fisken serveras med balsamicorostade rödbetor en len getostkräm och såklart granatäpple. Det kan man aldrig få för mycket av! 
 
Getostkrämen är sötad med lite honung och tillsammans med de lite syrliga balsamicorostade rödbetorna blir det en perfekt kombination. Getost + rödbetor = VÄRLDS. 
 
Att servera detta tillsammans med en fisk som fått en härlig sälta och trillar sönder i köttet för att det är så mört var en fröjd för mina smaklökar. 
 
Jag garnerade med citronmeliss vilket bara gjorde det hela så mycket bättre och spännande om ni frågar mig. Färska kryddor är alltid ett säkert kort att servera till maten. 
 
För Simon räckte inte detta och jag kokade därför färska potatisgnocchi och serverade extra till också. Det gör man precis som man vill men det var sannerligen ett gott tillbehör till detta också. Ät mer fisk hörrni! 
 
Lättrimmad torsk med getostkräm & balsamicorostade rödbetor 
4 portioner 
 
Balsamicorostade betor 
 
8 rödbetor
3 msk olja 
3 msk balsamvinäger 
Salt & peppar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Skala och dela rödbetorna i kvartar. Lägg dem i en bunke tillsammans med olja, balsamvinäger, salt och peppar. Massera in blandningen i betorna. Strö ut dem på en bakplåtsklädd plåt. Se till att de inte ligger på varandra. Ugnsbaka tills de mjuknat, i cirka 25-30 minuter. 
 
Lätt rimmad torsk 
 
4 torskfiléer, ca 600 g 
5 dl vatten 
2 msk salt 
 
Blanda vatten och salt i en bunke. Lägg torskfiléerna i saltvattnet. Låt de rimmas i 10 minuter. Plocka sedan ur torsken och lägg den i en ugnsform. Ugnsbaka den på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills den är klar. 
 
Getostkräm 
 
200 g getost 
0,5-1 dl turkisk yoghurt 
1 msk flytande honung 
 
Skär bort det vita skalet på getosten och smula sönder den i en bunke. Häll ner yoghurt och mixa samman med en stavmixer tills det precis blir en slät kräm. Rör ner honung och smaka av. 
 
Dekoration: 
Granatäpple 
Citronmeliss
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela ut getostkrämen i botten på tallrikarna. Lägg en torskfilé ovanpå och några rödbetor vid sidan om. Dekorera med granatäpple och citronmellis. 
 
Servera med en krispig grönsallad. 
 
Att starta veckan med fisk är ju inte dumt. Visst? 
#1 - - Malin:

Måste prova att göra fisk på det sättet! Frysta filéer fungerar?

Svar: Jag använde mig av frysta filéer. Bara man ser till att tina dem ordentligt :)
Alicia Hedlund