Krämig sweet chili- & basilikahummer på avokadotoast

Äntligen har jag fått experimentera med hummer! 
 
Detta är tack vare mamma och pappa! När de kom på besök för någon vecka sedan hade de med sig massor med olika skaldjur. De är för fina mina föräldrar, de vet sannerligen hur de ska göra för att få sitt dotters hjärta att klappa lite extra. 
 
Som ni förstår blev jag överlycklig! Med sig hade de musslor, färska räkor, rökta räkor, kräftor och HUMMER. Jag menar hur lyxigt är inte det?
 
Ah..att få äta hummer är inte något jag gör ofta om man säger så. Äntligen kan jag åtminstone släppa min dåliga inkomst som student och faktiskt njuta lite av inkomsten från ett heltidsarbete. Det kanske jag borde göra med att lyxa med att köpa mig en hummer någon gång ibland...för jädrans va gott det är!
 
Istället för att avnjuta all hummer på en gång den kvällen så sparade jag lite hummerkött till något särskilt. Först var min tanke att göra en traditionell lobster roll eftersom suget efter det var större än någonsin. 
 
Men sen slog det mig att jag ville göra en ny variant av ett äldre recept jag gjort på räkor här på bloggen. Har ni kikat in mina Brooklyn hot buns BLT med krämiga räkor, potatischips & persikosalsa?
 
Om ni inte har det är det dags. Alltså wow där har jag inte sparat på något och det var oförskämt gott kan jag lova er...
 
Men till dagens recept! Jag har alltså använt mig av samma bas till de krämiga räkorna till den här hummern. Jag visste att de smakerna gifte sig så bra och jag var bara tvungen att göra det igen fast i en ny skrud. Jag är glad för att jag tog det besultet för det blev minst lika gott denna gången! 
 
Jag gjorde några justeringar och använde inte alls lika många komponenter i detta recept som mitt förra. Här ser ni en ganska så avskalad rostad macka med avokado och krämig hummerröra. Men mer än så behövdes inte för att göra mig nöjd denna gången. 
 
Förutom att den här mackan var riktigt god gav mig den också vår- och sommarkänslor. När jag äter skaldjur tänker jag på sommaren. Speciellt när jag äter dem på det här viset. Underbart! 
 
Jag älskar när jag kan locka fram vår- och sommarglädjen inom mig genom en tugga av en matbit. Det är precis så vi ska göra nu när de trista gråa dagarna är här och tar över. Lovar ni det? 
 
Krämig sweet chili- & basilikahummer på avokadotoast 
2 stycken toast 
 
Krämig sweet chili- & basilikahummer 
 
1 hummer, köttet delat i mindre bitar
2 msk majonnäs 
0,5 msk citronsaft 
1 msk sweet chilisås 
1 msk fryst hackad basilika 
 
Blanda samman majonnäs, citronsaft, sweet chilisås och basilika i en bunke. Rör ner hummern och se till att det blandar sig väl. 
 
Du behöver också: 
 
2 rostade mackor 
1 avokado, skivad 
Skivade körsbärstomater 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Lägg den skivade avokadon på de rostade mackorna. Toppa med den krämiga sweet chili- & basilikahummern. Dekorera med skivade körsbärstomater. 
 
Servera direkt! 
 
Jag har nu lovat mig själv att införskaffa hummer oftare!
#1 - - Erica:

Tack för receptet! Mycket bra!

Svar: Tack själv Erica för att du kommenterade och lät mig veta! :)
Alicia Hedlund