Det finns få saker som sätter tonen så mycket för en middag som en förrätt kan göra. Hur förrätten smakar ligger till grund för hur resten av middagen kommer att upplevas och därför är det viktigt att den är på topp. En förrätt är en lite mindre rätt som är tänkt att starta igång aptiten, men också förbereda mage och smaklökar på mer.
Ett vanligt missförstånd är att förrätter behöver vara komplicerade för att anses vara goda, men detta är så långt ifrån sanningen man kan komma. Förrätter kan med fördel vara enkla i sin helhet och fortfarande gå hem hos alla gäster. Har du däremot lite tid för förberedelse kan det vara skönt om de åtminstone går snabbt att tillaga och i många fall även förbereda dagen innan.
Bästa tipsen för smaskiga förrätter
Vi vet hur svårt det kan vara att komma på goda och smakrika förrätter, speciellt när fantasin inte är på topp. Vi har dock gjort grovjobbet åt dig och plockat fram några riktigt goda och bra alternativ som passar de flesta.
- Klassisk skagenröra.
- Crostini med lufttorkad skinka och basilika.
- Små tapas med rom och räkor.
- Laxrullar med wasabi.
- Pincho med chorizo.
- Snittar med rökt lamm.
- Ostfyllda parmaknyten.
Vilken typ av förrätt som passar bäst till just din middag kan bara du bestämma. Fördelen med ovannämnda alternativ är att de inte bara fungerar bra som förrätt, utan att de också lämpar sig för mingelmat till festen, studentskivan eller varför inte till bröllopet.